Inflammation

Inflammation

Inflammation i næsten hele kroppen undtagen et bagben

Inflammation

Inflammation

Inflammation i næsten hele kroppen, undtagen v. bagben.  2 uger med LTS er alle tegn på inflammation væk

Termografi

Hvad er termografi og hvad bruger Equine LTS det til?

Termografi er et kamera, som udelukkende ”ser” infrarød, altså den varme som bliver frigivet af kroppe  eller andre varmende elementer. Et termografisk billede viser med farver, hvor på kroppen der er ubalancer eller hvor på kroppen der er ophobninger af varme forårsaget af inflammation, betændelser etc, samt om der et symmetri. Billedet kan med temperatur forskelle se præcis, hvor der kan være en skade, hvad enten det er et ”hot spot” eller et ”cold spot”. En termografering kan aldrig stille en diagnose og er ikke en erstatning for et dyrlægebesøg. Kontakt altid en dyrlæge, hvis du er i tvivl om din hests velbefindende.

Både dyr og mennesker kan med stor fordel blive termograferet. En sportsudøver, om det er et dyr eller et menneske, har ofte nogle ubalancer i kroppen, der kan udvikle sig til skader, som gør at træningen må indstilles. Termografi gør det muligt at opdage disse ubalancer i tide og begrænse skaden eller helt undgå den, hvis vi ved præcis hvor den er opstået. Det er svært at kommunikere med en hest, kat eller hund om præcis hvor den har ondt, men med et Termografisk kamera kan man ”se” smerten og kan på den måde give en korrekt behandling og genoptræning. Samtidig kan man undervejs se med termografi, om skaden heler korrekt op eller der skal andre tiltag i spil.

Bare det at tilpasse en sadel korrekt, kan være en udfordring, fordi man ikke kan se, om der skal tages højde for en ubalance eller et punkt, der volder hesten problemer. Her kan et termografisk billede, hjælpe sadelmageren på rette spor.

Equine LTS bruger et termografisk kamera af mærket Flirt One Pro Kamera. Termografi bruger vi til at se hvor en mulig ubalance befinder sig. Derved spilder man ikke en masse tid med at behandle med vores LTS de forkerte steder, men kan målrette behandlingen, så den er mest effektiv. Vi bruger ligeledes termografi til at følge udviklingen af en skade, der allerede er opstået og diagnosticeret af en dyrlæge.

Vi har igennem en periode fulgt 2 heste med gaffelbåndsskader, som desværre er en meget hyppigt opstået skade, der kan være særdeles svær at få bugt med. Hesteejerne har lånt en LTS og udelukkende behandlet skaderne med LTS. Behandlingen med LTS har vist sig særdeles effektiv og nedsat rekonvalenstiden betragteligt. Vi har fulgt hestene tæt og med jævne mellemrum termograferet for at følge op helingen af skaderne.  Vi vil i fremtiden lave lignende forsøg med andre typer skader.

dy>