Baggrundsmateriale

Resume

Equine LTS, er baseret på NASA’s LED forskning. I 1998 havde NASA to store problemer angående deres rumforskningsprojekter der skulle løses. Det ene var behovet for selvforsynings landbrug ved længere varende rum missioner. Det andet problem var, at astronauter der kom til skade, ikke kunne restituere pga vægtløshed, mens de befandt sig I rummet. Først ved returnering til jorden, trådte kroppens naturlige helingsproces i gang.

Dr. Wheler, en biolog hos NASA, opdagede ved forskellige forsøg, at der kunne dyrkes planter i rummet, hvis de blev belyst med helt specifikke bølgelængder af rød og blå LED lys. Det blev hurtigt noteret, at de astronauter som arbejdede i gro-husene påbegyndte en helingsproces på trods af vægtløsheden. Disse resultater var begyndelsen på NASAs forskning om effekten af røde og blå lys på mennesker, hvilket blev kendt som NASA LED laser.

Hvordan virker det?

Lys med en bølgelængde på 660nm har en dybrød farve, blå (450nm) og infrarød  (850nm). De fotoner som bliver frigivet af lyset, passere ind i cellerne af kroppen og bliver absorberet af mitokondrier, som er cellernes ”kraftværk”, det er her ATP (energien) er produceret.  Fotonen stimulerer energien som metaboliseres i musklerne og knoglerne, samt i huden. Dette accelerere den normal heling og genopbygning af væv med op til 200 %.

 

Inflammation

Der kan være mange årsager til inflammation: Betændelse, trauma, gigt, forstuvning osv.  De røde og de infrarøde lys i LTS reducere inflammation med op til 2/3 efter 1-3 behandlinger af 3-5 minutter. Det gælder inflammation i led samt i muskler. Ved gigt i leddene er en kontinuerlig behandling nødvendig. Ved Inflammation ved trauma, stoppes behandlingen efter inflammationen er forsvundet. Ved betændelse, forsæt behandlingen til alle betændelse symptomer, så som feber, rødme, varme i området har været væk i 2-3 dage.  Ved forstuvninger, forsæt behandling til al ømhed er forsvundet. I tilfælde af trauma, er det vigtigt at kontakte en dyrlæge, som kan tilse skaden. Derefter kan behandlingen med LTS starte for at fremskynde helingen samt minimere chancen for en infektion. Behandling foretages gerne 3 gange om dagen a’ 3-5 minutter. 

 

Smerter 

Smerter kan have mange årsager: Trauma, gigt, forvridning og muskelømhed. De røde og infrarøde lys reducerer smerte relativt hurtigt, både smerte fra akut trauma, men også smerte fra gigt. Ved akut trauma, ring altid til en dyrlæge, som kan tilse og vurderer skaden. Derefter kan områdes behandles med LTS for at mindske smerter fra skaden. Ved gigt smerter, kan man behandle efter behov. Når gigt symptomerne kommer tilbage kan området behandles igen, eller start et forebyggende dagligt behandlingsprogram på 3-5 min om dagen.  Smerter fra muskelømhed vil blive reduceret efter 3-5 minutters behandling efter en hård træning, ved at genopbygge musklerne og fjerne mælkesyre.   

 

Operationssår

Det vigtigste efter en operation er, at såret heler hurtigt med minimalt arvæv.  Behandles der med LTS efter en operation, vil helingen af operationssåret blive fremskyndet langt ind i vævet, så såret kan hele indefra. Infektion undgås og dannelsen af arvæv reduceres. De blå lys i LTS er bakteriedræbende, samt hjælper huden til at restituere hurtigt og stimulere hårvækst.

 

Hvordan bruges en LTS

Læg LTS oven på det ønskede område med lysene mod huden og logoet opad. Området skal være rent og tørt.  Tænd for strømmen/batteriet i ca. 3-5 minutter. Flyt evt LTS til et nyt område. Se brugsvejledning for yderligere information angående korrekt brug.

dy>