Captain

For at se effekten af Equine LTS på gaffelbåndsskader, valgte Mette og Anne-Marie fra Equine LTS, at prøve at finde 1 hest med en nylig opstået, alvorlig gaffelbåndsskade, der ikke var blevet behandlet medicinsk.

De valgte at bruge Facebook som medie, til af finde en sådan hest. Opslaget gav en overvældende mængde af heste med netop gaffelbåndsskader og efter lange diskussioner, blev det besluttet at udvælge 2 heste med forskellige baggrunde indenfor hestesporten.

Den ene hest der blev valgt, var springhesten Captain med Merete som ejer. Da vi valgte Merete og Captain til vores test med Equine LTS og gaffelbåndsskader, gjorde vi det ud fra den betragtning, af hesten netop ikke forudgående var blevet behandlet medicinsk og at der forelå scanningsbilleder. Skaden var desværre af en sådan omfang, at Captains fremtid som springhest var i alvorlig fare eller ikke eksisterende. Mette fra Equine LTS aftalte en tid med Merete for opstart.

Equine LTS har indkøbt et Termologisk kamera, der med infrarød kan skelne varme forskelle og derfor kan lokalisere, hvor i kroppen der er en skade eller en ubalance. Captain have stået inde det meste af formiddagen, for ikke at komme ind fra fold påvirket af solens varme. Samtidig var han striglet helt ren, så man derved fik det bedste udgangspunkt at arbejde med.

Der blev tage billeder af hele hesten, som tydeligt viste en ret voldsom gaffelbåndsskade på venstre bagben. Der var en stor temperatur forskel mellem det raske bagben og benet med skaden. Derudover påviste de termologiske billeder et ”cold spot” på højre hofte samt et ”cold spot” på en stor del af højre forben. ”Cold spottet” på hoften, kunne Merete forklare med, at hesten var styrtet på en jagt 2 år tidligere. ”Cold spottet” på forbenet var der ingen forklaring på.

Et ”cold spot” er et punkt, hvor blodgennemstrømningen er meget lav eller ikke eksisterende i vævet. Merete blev instrueret i, hvordan hun skulle bruge LTS. Det blev aftalt, at Merete skulle bruge LTS på både gaffelbåndsskaden samt på de 2 ”cold spots” 2 * 5 minutter pr. dag.

Merete havde en forudgående aftale med dyrlægen om en yderligere scanning en uge efter opstart med LTS. Scanningen viste en tydelig forbedring af skaden og Merete fik den glædelige besked, at hun kunne påbegynde en genoptræning i skridt. Dagen efter scanningen, altså en uge efter opstart med LTS, kom Mette retur for at tage kontrol billeder. Billederne viste en klar fremgang, ikke kun på gaffelbåndsskaden men også på ”cold spots”. Graden af varmeforskel på gaffelbåndsskaden var faldet fra 1. besøg den 20/6 med næsten 4 grader til næste besøg den 27/6, hvor der kun er ca. 1-2 grad. ”Cold spot” på hoften var væk. ”Cold spot” på forben var næsten væk. Der var en smule tilbage i koden, men det kunne Merete forklare med, at LTS havde været placeret længere oppe, så koden ikke havde været dækket af LTS. Det blev aftalt at Merete skulle fortsætte med LTS på gaffelbåndet og på den del af ”cold spottet” i koden der kun delvist var væk.

Mette tager efter 1 uge retur for tredje gang, for igen at tage kontrol billeder. Der er næsten intet at se på gaffelbåndet. Der er ikke længere ”cold spots” at finde på Captain. Captain er nu i genoptræning og testen er afsluttet.

 

Merete har købt en LTS, som hun fik leveret med et cover med Captains navn broderet på, samt en logowear polo sponseret af vores samarbejdspartner, Broderifabrikken, som tak fordi hun ville deltage i testen. Vi ønsker Merete og Captain al mulig held og lykke fremover og glæder os til at se dem på springbanerne igen.

 

Dette er den mail vi modtog fra Merethe, da test perioden var ved at slutte.

 

Equine LTS & Captain

Den 15. maj 2018 får Captain konstateret en gaffelbåndsskade på det ene bagben. Dyrlægen scanner ham, og er meget bekymret for hans fremtid. Han kan ikke give mig noget tidsperspektiv.. Det eneste positive er at det er en frisk skade, og den sidder øverst på gaffelbåndet. Vi bliver sendt hjem med besked om at trække tur dagligt i 20 minutter, de næste 6 uger! Det føltes som om alle mine bønner blev hørt, da Equine LTS valgte Captain til at være ”testhest” for deres LTS pad.

Captain var lidt skeptisk første gang pad’en skulle prøves, men allerede anden gang stod han helt stille og nød behandlingen. Pad’en er utrolig nem og hurtig at anvende.. 5 minutter 2 gange dagligt er alt hvad der kræves! Da de første 6 uger er gået, er vi til kontrol hos dyrlægen, og får beskeden jeg slet ikke turde håbe på..  Markant forbedring, og lov til at skridte ture!! I skrivende stund har vi været i gang i 3 uger uden problemer, og Captain bliver fortsat behandlet 2 gange dagligt. Jeg glæder mig til næste besøg hos dyrlægen, jeg er sikker på, at få lov til at starte genoptræningen op! For ifølge de termografiske billeder, som Mette fra Equine LTS har taget ugentligt, er der stort set ingenting tilbage af skaden.

Captain og jeg er dybt taknemmelige <3 Merethe Juul.

 

Opdateret april 2019. Vi har modtaget denne skønne video fra Merethe, fra deres uegentlige springtræning, der er vist ingen tvivl om at de begge to nyder at spring.   

 

 

 

dy>