Charlotte Dujardin

Charlotte blev født i Enfield og voksede op i Hertfordshire og begyndte at ride som toårig. Seksten år gammel havde Charlotte med hengiven opbakning og støtte fra sin familie vundet Horse of the Year Show konkurrencen fire gange og vandt på Hickstead ved tre lejligheder. Efter yderligere opmuntring fra sin træner, Debbie Thomas, begyndte Charlotte at ride dressur med en hest købt for arven efter sin bedstemor.

I februar 2007 havde hun nogle lektioner med Carl Hester, og efter ti dage på hans gård hvor hun vikarierede for en medarbejder, der var på ferie, tilbød han hende et job som groom på sin gård i Newent, Gloucestershire, hvor hun siden har været.

Fra starten blev Charlotte bedt om at tage sig af den hollandske varmblodsvallak Valegro, ejet af Carl og Roly Luard, med den hensigt, at hesten senere skulle rides af Carl. Men efter at have konkurreret i deres første dressur Grand Prix i 2011 blev equipagen en del af det succesrige hold, der vandt guld til EM i dressur i Rotterdam og dermed begyndte deres meteoriske stigning.

Charlotte er nu den mest succesrige britiske dressurrytter i sportens historie og vinder af alle større titler. Hun har også alle verdensrekorder i dressur.

Med Valegro havde Charlotte det komplette sæt af de tilgængelige individuelle top dressurtitler; den individuelle olympiske freestyle, World freestyle og Grand Prix Special, World Cup individuel dressur og europæisk freestyle og Grand Prix Special titler. Hun er den første og til dato eneste rytter, der har dette komplette sæt titler på samme tid. Hun har også vundet olympiske og europæiske holddressurmesterskaber med Storbritannien.

På nuværende tidspunkt er hun en del af det britiske dressur landshold og har en række kommende dressurheste, der alle konkurrerer med succes på deres respektive niveauer.

Med tre guldmedaljer og en sølvmedalje er Charlotte også Storbritanniens mest succesrige olympiske rytter.

Ved FEI World Equestrian Games 2018, på den dengang niårige hoppe Mount St John Freestyle, vandt Charlotte bronzemedaljer i både holddressur og individuelt Grand Prix Spécial.

Charlotte har flere Grand Prix niveau dressur udsigter og deltog ligeledes ved OL i Tokyo.

Uden for ridning var Charlotte Dujardin gæstestjerne i Netflix-showet Free Rein, og hendes biografi 'The Girl on the Dancing Horse' blev en Sunday Times Bestseller.

Hun er i øjeblikket meget efterspurgt internationalt for afholdelse af masterclasses og fortsætter med at sælge for udsolgte arenaer rundt om i verden.

dy>